Pentru a intelege ADHD, este crucial sa intelegem ca ca este mai mult deca o lipsa de concentrare. Este o afectiune neurobiologica reala care afecteaza milioane de persoane in intreaga lume. Similar, Sindromul Impostorului se refera la sentimentul ca esti ca o inselatorie completa si ca realizarile tale nu sunt merituoase. Cu toate acestea, aceasta idee nu poate fi mai departe de adevar. Tu ai abilitati incredibile si ai potentialul de a realiza lucruri mari. Daca te confrunti cu oricare dintre aceste probleme, aminteste-ti ca nu esti singur si exista resurse disponibile pentru a te ajuta. Fie ca implica cautarea ajutorului profesionist, construirea de comunitati de sprijin sau dezvoltarea de obiceiuri noi, cheia consta in descoperirea a ceea ce functioneaza cel mai bine pentru tine.

Persoanele cu ADHD se confrunta adesea cu dificultati legate de abilitatile de functionare executiva, cum ar fi organizarea, gestionarea timpului si planificarea. Aceste provocari pot face greu de indeplinit responsabilitatile scolare sau de munca, ducand la sentimente de neadecvare si indoiala de sine. Persoanele cu ADHD pot experimenta concentrare intensa asupra anumitor sarcini sau interese, in timp ce au dificultati in a se concentra asupra altora. Prin urmare, cand au succes intr-o anumita domeniu, dar au dificultati in altul, se pot simti ca si cum inseala pe ceilalti. Aceste lupte pot deveni si mai coplesitoare atunci cand sunt combinate cu tulburari de anxietate sau. Este important ca persoanele care traiesc cu ADHD sa inteleaga ca nu sunt singure si ca exista strategii si resurse disponibile pentru a-i ajuta sa depaseasca aceste provocari.

Cum ADHD poate contribui la Sindromul Impostorului
Imaginaza-ti sa traiesti cu ADHD, luptand constant cu uitarea, amanarea si lipsa de concentrare. Incepi sa te percepi ca fiind in inferioritate fata de colegii tai, care par sa aiba totul sub control. Ca urmare, esti afectat de indoiala de sine si nesiguranta, cunoscut sub numele de Sindromul Impostorului.

Cu toate acestea, este important sa realizezi ca aceste sentimente sunt complet normale dat fiind dificultatile asociate cu ADHD. Este usor sa te compari cu altii care nu se confrunta cu aceleasi lupte. Dar iata adevarul: fiecare are propriile puncte forte si slabiciuni.

Deci, daca te confrunti cu Sindromul Impostorului legat de ADHD, aminteste-ti ca este in regula sa cauti ajutor atunci cand este nevoie. Exploreaza resurse precum terapia sau consilierea, creeaza comunitati de sprijin in jurul tau si, cel mai important, recunoaste si apreciaza propriile tale realizari. Esti complet capabil sa depasesti aceste provocari!

Psih. Mădălina Simion
Urmareste
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Website pentru promovarea neuropsihologiei

PSIHOLOGIE CLINICA | NEUROPSIHOLOGIE © 2015 - 2021