Despre instrument

FAB este un screening scurt pentru a evalua disfunctia executiva asociata cu deteriorarea lobului frontal. Poate distinge cu precizie persoanele cu disfunctie ale lobului frontal din cauza dementei frontotemporale de cele cu Alzheimer.

FAB are validitate in distingerea dementei de tip frontotemporal de dementa Alzheimer la pacientii cu scoruri MMSE>24. Scorul total poate fi 18, iar scoruri mai mari indicand o performanta mai buna.

Administrare

Poate fi administrat de profesionistii din domeniul sanatatii mintale sub forma unui interviu structurat. Urmariti si materialul video de mai jos

 

Formular

Formularul de evaluare poate fi salvat de aici.

Interpretare

Un scor cutoff de 12 are o sensibilitate de 77% si o specificitate de 87% in diferentierea intre dementele frontotemporale de Alzheimer


Referinte:

Dubois, B., Slachevsky, A., Litvan, I., & Pillon, B. (2000). The FAB: A frontal assessment battery at bedside. Neurology, 55(11), 1621–1626.

Nakaaki, S. (2007). Reliability and validity of the Japanese version of the Frontal Assessment Battery in patients with the frontal variant of frontotemporal dementia. Psychiatry and Clinical Neurosciences, 61(1), 78–83.

Slachevsky, A; Dubois, B. Frontal Assessment Battery and Differential Diagnosis of Frontotemporal
Dementia and Alzheimer Disease. Archives of Neurology. 61(7): 1104-1107, 2004.

 

Psih. Mădălina Simion
Urmareste
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

Website pentru promovarea neuropsihologiei

PSIHOLOGIE CLINICA | NEUROPSIHOLOGIE © 2015 - 2021

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.