Rezumat: Cercetatorii au finalizat o noua tehnica ce ar putea ajuta la diagnosticarea din timp a autismului. Prin masurarea unui set de proteine din sange, cercetatorii au reusit sa diagnosticheze TSA cu o acuratete de 82%.

Sursa: Universitatea Tehnologica Southwestern.

Masurarea unui set de proteine din sange poate ajuta la diagnosticarea timpurie a tulburarii de spectru autist (TSA), conform unui studiu al Institutului pentru Creier Peter O’Donnell Jr. din cadrul Centrului Medical al Universitatii Tehnologice Southwestern.

Cercetarea a descoperit ca nivelurile a doua proteine anterior identificate ca markeri potentiali pentru TSA i-ar putea ajuta pe savanti sa diagnosticheze cu acuratete tulburarea la aproximativ 75% din copiii studiati. Cand cele doua proteine sunt masurate impreuna, acuratetea diagnosticului creste la 82%.

Studiul publicat in Journal of Neuroinflammation se numara printre cele mai recente si arzatoare eforturi de a diagnostica cat mai timpuriu TSA prin renuntarea la observarea simptomelor comportamentale si trecerea la masuratori biologice.

Progresele in acest domeniu ar putea facilita interventiile mai rapide si limitarea efectelor tulburarii, a declarat Dr. Dwight German, autor la studiu si profesor de psihiatrie la Universitatea Southwestern.

“TSA este o tulburare foarte eterogena, iar daca putem identifica biomarkerii macar pentru un subgrup de pacienti cu TSA, atunci ne-ar fi extrem de util nu numai pentru a diagnostica timpuriu afectiunea, dar si pentru a dezvolta de tratamente.”, a declarat Dr. German, a carui cercetare recenta se bazeaza pe o descoperire despre TSA publicata anul trecut in Scientific Reports.

 

Cercetatorii inca nu stiu daca bacteriile din intestine au vreo influenta asupra creierului si activitatii sale in cazuri emotionale neplacute sau daca diferentele existente in creier influenteaza tipul de bacterii ce rezida in intestine.

TSA afecteaza aproximativ 1 din 68 de copii in Statele Unite ale Americii. Aceasta tulburare de neurodezvoltare este caracterizata de dificultati de comunicare si interactionare sociala si de tipare comportamentale repetitive si inguste.

Cele mai multe cazuri nu sunt diagnosticate inaintea varstei de 4 ani, cand dificultatile sociale si de comunicare devin evidente. Totusi, cercetari recente ofera speranta ca detectarea tulburarii poate fi posibila pana in varsta de 1 an prin evaluarea dezvoltarii cerebrale.

 

Cercetarea initiala: acces complet la cercetarea “Hormonul seros de stimulare a tiroidei si interleuchina – 8 niveluri la baietii cu tulburare de spectru autist” de Sarika Singh, Umar Yazdani, Bharathi Gadad, Sayed Zaman, Linda S. Hynan, Nichole Roatch, Claire Schutte, C. Nathan Marti, Laura Hewitson and Dwight C. German in Journal of Neuroinflammation. Publicat online 24 mai 2017. doi:10.1186/s12974-017-0888-4

 

Website pentru promovarea neuropsihologiei

PSIHOLOGIE CLINICA | NEUROPSIHOLOGIE © 2013 - 2017

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.