Datele neuroimagistice de la infractorii incarcerati sugereaza ca psihopatia este legata de anomalii ale cortexului prefrontal al creierului.

“Persoanele cu psihopatie sunt responsabile pentru un numar peste asteptari de crime in Statele Unite”, a spus autorul corespondent al studiului, Cole Korponay de la Universitatea din Wisconsin-Madison, pentru PsyPost. Desi ei reprezinta doar aproximativ 1% din populatie in ansamblu, persoanele cu psihopatie  formeaza 15-25% din populatia de detinuti si se estimeaza a fi responsabile pentru aproape 460 miliarde de  dolari din costurile sociale criminale anual.

“Am vrut sa examinam daca acesti indivizi au anomalii ale creierului care pot explica deficitele legate de  autocontrol si  decizii prosociale, cu speranta ca o mai buna intelegere a ceea ce se intampla in creier poate ajuta la stimularea dezvoltarii tratamentului”.

Studiul a fost publicat in 11 aprilie 2017 in jurnalul de acces deschis publicului, Social Cognitive and Affective Neuroscience.

Cercetatorii au folosit scanari RMN pentru a examina cortexul prefrontal al celor 124 detinuti dintr-o institutie de corectie  de maxima securitate din Wisconsin. Detinutii au fost testati pentru trasaturi psihopatice utilizand Lista de verificare a psihopatiilor revizuita (PCL-R), un chestionar de diagnosticare folosit pentru a masura tendintele antisociale ale unei persoane.

Cercetatorii au descoperit ca trasaturile psihopatice au fost asociate cu volume mai mari de materie cenusie in cortexul prefrontal, o zona a creierului implicata in planificare, luare a deciziilor, memorie de lucru si invatare. Ei au descoperit, de asemenea, ca trasaturile psihopatice au fost corelate cu o mai mare conectivitate intre subregiunile cortexului prefrontal, cum ar fi intre girusul frontal mijlociu stang și girusul frontal inferior drept.

“Am descoperit ca detinutii cu cele mai severe trasaturi psihopatice impulsive si antisociale au avut cea mai mare cantitate de materie cenusie in cortexul lor prefrontal – o zona a creierului cruciala pentru autocontrol si pentru procesul decizional prosocial“, a explicat Korponay. Am constatat, de asemenea, ca activitatea creierului intre diferite zone ale cortexului prefrontal a fost mai puternic cuplata la aceste persoane. In general, concluziile sugereaza ca persoanele cu psihopatie au structura si functia cortexului prefrontal anormale; aceste anomalii pot fi legate de deficitele de autocontrol și cel de luare a deciziilor prosociale, observate la acesti indivizi. “

Dar cercetatorii au inca mai multe de descoperit despre corelatia dintre psihopatie si cortexul prefrontal.

“Este inca neclar cum apar aceste anomalii. Studiile viitoare pot examina factorii potentiali genetici si de mediu care pot provoca dezvoltarea anormala a cortexului prefrontal la persoanele cu psihopatie “, a spus Korponay.

Studiul, “Impulsive-antisocial psychopathic traits linked to increased volume and functional connectivity within prefrontal cortex“, i-a avut co-autori pe Maia Pujara, Philip Deming, Carissa Philippi, Jean Decety, David S. Kosson, Kent A. Kiehl si Michael Koenigs.

https://academic.oup.com/scan/article-lookup/doi/10.1093/scan/nsx042

Website pentru promovarea neuropsihologiei

PSIHOLOGIE CLINICA | NEUROPSIHOLOGIE © 2013 - 2017

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.