Un studiu de neurostiinte publicat in revista The American Journal of Psychiatry a descoperit anomalii cerebrale asociate cu tentativele de suicid la persoanele ce sufera de tulburare bipolara.

Sinuciderea ocupa un loc de fruntas printre evenimentele cauzatoare de moarte la adolescenti si tineri.  Au fost studiati adolescenti si tineri suferinzi de tulburare bipolara, deoarece mai ales la ei riscul de sinucidere este foarte mare.

S-a utilizat imagistica cu rezonanta magnetica si tensor de difuzie pentru a compara structurile cerebrale a 26 de participanti cu tulburare bipolara care au avut cel putin o tentativa de suicid, si 42 de participanti cu tulburare bipolara care nu au avut nicio tentativa de suicid.

Cercetatorii au descoperit diferente intre cele doua grupuri, in sistemul limbic frontal.

Au descoperit ca cei cu tentative de suicid aveau volumul de materie cenusie redusa in diferite arii cerebrale, mai ales in cortexul orbitofrontal drept, in hipocamp si in cerebelul bilateral. Cei cu tentative de suicid aveau, de asemenea, diminuata integritatea materiei albe din fasciculul uncinat, frontal ventral si ariile cerebelului drept, plus o conectivitate functionala slabita intre amigdala si ariile prefrontala ventrala stanga si prefrontala rostrala dreapta.

Rezultatele sugereaza ca ariile cerebrale asociate cu procesarea si reglarea informatiilor emotionale erau disfunctionale la participantii cu tentative de suicid la activ.

Studiul este important, intrucat identifica diferente in circuitele cerebrale la adolescentii si tinerii cu tulburare bipolara, suicidari. Aceste informatii noi sunt esentiale pentru a se intelege diferentele cerebrale ce stau la baza tentativelor de suicid, iar pentru urmatoarele cercetari se vor dezvolta noi strategii de identificare a indivizilor cu risc, pentru a preveni sinuciderea.

Aceasta cercetare ajuta la identificarea anomaliilor asociate in tentativele de suicid, dar urmatoarele studii vor beneficia de metodologii longitudinale si de esantioane mai mari.

Studiul “Multimodal Neuroimaging of Frontolimbic Structure and Function Associated With Suicide Attempts in Adolescents and Young Adults With Bipolar Disorder“. Co-autori: Jennifer A.Y. Johnston, Fei Wang,Jie Liu, Benjamin N. Blond, Amanda Wallace, Jiacheng Liu, Linda Spencer, Elizabeth T. Cox Lippard, Kirstin L. Purves, Angeli Landeros-Weisenberger, Eric Hermes, Brian Pittman, Sheng Zhang, Robert King, Andrés Martin, si Maria A. Oquendo.

 

Website pentru promovarea neuropsihologiei

PSIHOLOGIE CLINICA | NEUROPSIHOLOGIE © 2013 - 2017

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.